Τι και αν έχουν περάσει 80 χρόνια που η λευκή σοκολάτα ήρθε στο προσκήνιο και η ζωή δεν είναι ξανά ίδια, τώρα ένα νέο είδος σοκολάτας έρχεται να σταθεί δίπλα στα τρία ήδη γνωστά είδη σοκολάτας, τη μαύρη, τη λευκή και τη γάλακτος.

Η Barry Callebaut AG, ο μεγαλύτερος επεξεργαστής κακάο του κόσμου, παρουσίασε τον τέταρτο αυτό τύπο σοκολάτας, η οποία ονομάζεται Ruby και πρόκειται για μια έντονη αισθησιακή απόλαυση. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Barry Callebaut, Antoine de Saint – Afrique, η νέα ροζ σοκολάτα προέρχεται από ένα νέο είδος κακάο που έχει προέλευση από Ακτή του Ελεφαντοστού, Εκουαδόρ και Βραζιλία.

Φτιαγμένη από κόκκους κακάο, οι ειδικοί της Barry Callebaut μέσω ειδικής επεξεργασίας “ξεκλειδώνουν” τη φυσική γεύση και τον τόνο χρώματος που φυσικά φέρει ο κόκκος Ruby, χωρίς να γίνεται καμία χρήση χρωστικών. Ωστόσο, η ανάπτυξη και η υλοποίηση της συγκεκριμένης διαδικασίας δεν ήταν εξαρχής κάτι εύκολο, καθώς χρειάστηκε περίπου μια δεκαετία για να τελειοποιηθεί.

Η γεύση της περιγράφεται ελαφριά και φρουτώδης και προβλέπεται να βρίσκεται διαθέσιμη στις αγορές μέσα στον επόμενο χρόνο. Απολαύστε ανεύθυνα…

 

 

by Neni K.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close