Έχοντας πάρει ήδη μία πρώτη γεύση από μερικές από τις καλύτερες στιγμές της 24ης AXDW – Athens Xclusive Desingers Week και αφού είδαμε και τα νέα ταλέντα που αναδείχθηκαν από το φετινό διαγωνισμό των New Designers Awards, ήρθε η ώρα να ολοκληρώσουμε το ταξίδι μας σε άλλη μία μαγευτική διαδρομή μόδας…

Vassilis Zoulias

Η τελευταία μέρα του AXDW, δε θα μπορούσε να έχει καλύτερο ξεκίνημα από αυτό με την επίδειξη του Βασίλη Ζούλια. Μια επετειακή κολεξιόν του σχεδιαστή καθώς γιορτάζει τα 15 του χρόνια ως σχεδιαστής μόδας, με ένα φαντασμαγορικό, νοσταλγικό σόου για τη χρυσή δεκαετία των 90’s.

Η έμπνευση του σχεδιαστή έγκειται στο να παρουσιάσει τις δημιουργίες του στο αίθριο του Ζαππείου, έχοντας δημιουργήσει ένα στούντιο φωτογράφισης, με φωτογράφο τον Χάρη Χριστόπουλο, ο οποίος απαθανατίζει κάθε μοντέλο που στέκεται μπροστά στον φακό του για να του χαρίσει εμβληματικές πόζες καθώς εξελίσσεται η επίδειξη.

Η ατμόσφαιρα, η μουσική, τα αξεσουάρ, τα μαλλιά, το μακιγιάζ, καθώς και τα head pieces, λειτουργούν απόλυτα αρμονικά που μας δίνουν την αίσθηση μιας 90’s Vogue φωτογράφησης.

Φορέματα πραγματικά μοναδικά, που θυμίζουν μια άλλη εποχή, πολυτελή, αέρινα υφάσματα, ζωηρά χρώματα όπως το κίτρινο, το πορτοκαλί, το ροζ και το petrol, κυριαρχούν στη πασαρέλα. Φυσικά δε θα μπορούσε να λείψει το διαχρονικό μαύρο και λευκό χρώμα, σε έντονους συνδυασμούς. Φούστες πλούσιες, ογκώδης, με στενό μπούστο ή κορσέδες σε pastel χρώματα, φτερά και πούπουλα, λεπτομέρειες από μακριά υφάσματα στους ώμους που δίνανε αιθέρια κίνηση στα ρούχα, ονειρεμένα φουσκωτά, κοντά μανίκια, περίτεχνα καπέλα της Κατερίνα Καρούσου και τα περίτεχνα κοσμήματα του Periklis Kondylatos, όλα μαζί συνθέτουν μια πραγματική ωδή στη γυναικεία θηλυκότητα και φινέτσα, παίζοντας με όγκους και γεωμετρίες απόλυτα κολακευτικές για τη γυναικεία σιλουέτα.

Το σόου ανοίγει η Βίκυ Καγιά με ένα strapless midi μεταλλικό φόρεμα σε γραμμή άλφα, που ξεκινάει τη πασαρέλα χορεύοντας δίνοντας έτσι το έναυσμα για αυτό που θα ακολουθήσει. Η Εύη Αδάμ περπατάει επίσης για τον Vasilis Zoulias με maxi μαύρο φόρεμα, τιμώντας και αυτή με τη σειρά της τον σχεδιαστή.

View this post on Instagram

I just love this girl that opened my 15 year celebration show on Sunday with such good energy…but that’s who @vickykaya_ is and I’m among those people who really and I mean really know this girl…from day one she was someone always with a smile always ready to go to any lengths for the right picture!at one shoot she walked in high heels outside a bridge 50 meters high above water….she got a bit afraid but I told her that’s what a super model would do!!Also never heard her speak bad or gossip about anyone and we ve spent countless hours backstage throughout the 90s…the time where bitching was so fashionable…. @vickykaya_ you will always be my muse!!! Mousitsa mou I love you!#whatasupermodellookslike Thank you @amfshowroom for this video!

A post shared by Vassilis Zoulias (@vzoulias) on

Μια «κονσεπτική» παρουσίαση της επετειακής κολεξιόν του Vassilis Zoulias, με μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια, που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη.

 

Fashion Workshop 

Αέρας φρεσκάδας και νεανικής ματιάς στo fashion industry, παρουσιάστηκε από νέους σχεδιαστές, σπουδαστές του Fashion Workshop.

Πολλά διαφορετικά και ετερόκλητα στυλ από τη συλλογή τους. Κυριαρχούν τα έντονα prints, φλούο χρώματα, γούνες σε χρώμα, εμπριμέ bodysuits σε φαρδιά γραμμή, αυστηρά παλτό, leather jackets, έντονη γεωμετρία, αυστηρά looks, διαφάνειες, μοναδικά φορέματα και ιδιαίτερα αξεσουάρ. Χαρακτηριστική είναι και η επιλογή μοντέλων σε διάφορα sizes, προωθώντας και γιορτάζοντας την διαφορετικότητα.

 

CLON8

Μια ιδιαίτερη προσέγγιση στο κομμάτι της παρουσίασης των ρούχων του επέλεξε το brand CLON8 για τη νέα του συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019. Το σόου βασίστηκε στην έκφραση των μοντέλων, τα οποία παρουσίασαν τα ρούχα σε γρήγορη κίνηση, χορεύοντας σύγχρονο χορό, δείχνοντας έτσι όλη τη δυναμική των κινήσεων που προσέφεραν τα υφάσματα και οι γραμμές που είχε επιλέξει για τις δημιουργίες του, με μια ταχύτητα και αγωνία ταυτόχρονα, που υποδηλώνει την ανάγκη τους για ελευθερία έκφρασης και κινήσεων μέσω των ρούχων.

Η κολεξιόν κινείται κυρίως σε ουδέτερα χρώματα, όπως το μπεζ, το μαύρο και το λευκό, τα υφάσματα ήταν αέρινα, το λινό, το βαμβάκι καθώς και οι διαφάνειες κυριαρχούν στα κομμάτια του σχεδιαστή, λεπτομέρειες από λουριά αλλάζουν τη σύνθεση του ρούχου και υποδεικνύουν την αυτονομία και τη χρηστικότητα του κάθε ρούχου, καθώς τα μοντέλα αλλάζουν μπροστά μας και μας παρουσιάζουν την κάθε του δυνατότητα. Μια πολύ έξυπνη παρουσίαση απόλυτα συνυφασμένη με το ύφος του σχεδιαστή που μας έδωσε μεγάλη αίσθηση ελευθερίας παρακολουθώντας τη, συμβολίζοντας έτσι πως σχεδιάζει ρούχα για να ξεπερνάει τα δικά του όρια και ότι χρησιμοποιεί τη μόδα ως μέσω έκφρασης, πράγμα που τον έκανε να καταχειροκροτηθεί στο τέλος το show.

View this post on Instagram

“Platho Show” @axdweek ⠀ My sponsor Luxurious Medical Aesthetics & Plastic Surgery ⠀ Artistic Director/ Designer: Angelika Chilikova @angelika_chilikova⠀ Choreographer: Olia Olina Mourouzidou @oliaolina⠀ Scenery setting /Animation /Projection mapping: NoYo studio @noyo_studio @anastasis_giannakakis⠀ Animation: Gabriel Launer @sinnyswan⠀ Music: Nikitas Klint @nikitasklint⠀ ⠀ Guest of Honour: Christiana Lambrinidis⠀ ⠀ Performers :⠀ ⠀ Eleni Dimakoulea @elleflam⠀ Gabriel Launer @sinnyswan⠀ Eva Michala ⠀ Olia Olina Mourouzidou @oliaolina⠀ Stauriana Austradenh @stauriana_astradeni⠀ Evi Psaltou @evi.psaltou⠀ Reject @reject_001⠀ Eliane Roomie @roumieeliane⠀ Stefania Sotiropoulou @stefaniasotiropoulou⠀ ⠀ Special Thanks for their contribution:⠀ ⠀ British Hellenic College, Dance Movement Psychotherapy, Athens⠀ ⠀ Party4Us, Acharnes @party4us.gr⠀ #clon8 #axdw #clon8universe #noyostudio #fashion #fashionshow #performance #art #show

A post shared by CLON8 (@clon8) on

IRENE ANGELOPOULOS

Σταθερή στο ύφος της η σχεδιάστρια, παρουσίασε για άλλη μια σεζόν τις δημιουργίες της που κινήθηκαν σε θηλυκές γραμμές, γυαλιστερά υφάσματα, παγιέτες, διαφάνειες, τούλι, mini αλλά και maxi, όλα ήταν λαμπερά, σε ουδέτερους τόνους κυρίως, παρέμεναν όμως κολακευτικά όπως μας έχει συνηθίσει.

Η Ειρήνη Παπαδοπούλου πλαισίωσε την επίδειξη, φορώντας IRENE ANGELOPOULOS, τραγούδησε και χόρεψε τραγούδια που εστιάζουν στην γυναικεία αυτοπεποίθηση όπως το ‘’WHO RUN THE WORLD?’’ από Beyonce, και το ‘’DIVA’’ της ίδιας καλλιτέχνιδας. Μεγάλη αίσθηση προκαλούν τα εξαιρετικά κοσμήματα και head pieces apo FRANGOS JEWELRY. Κατασκευές από μέταλλο και πολύτιμες πέτρες, μεγαλοπρεπή στέμματα, full face μάσκες από κοσμήματα αλλά και αξεσουάρ, κλέψανε τη παράσταση χάρη στην ιδιαιτερότητα της κατασκευής τους και στην έντονη αντανάκλαση των υλικών.

Δημιουργούν την αίσθηση της απόλυτης αυτοπεποίθησης και πολυτέλειας στη πασαρέλα, δίνοντας μια άλλη δυναμική στο show.

VALTADOROS

Μετά το Παρίσι, σειρά είχε η ελληνική εβδομάδα μόδας για τον σχεδιαστή Πάρη Βαλταδώρο. Οι δημιουργίες του αντλούν έμπνευση από τη Δήλο, τη γενέτειρα του θεού του φωτός και της τέχνης, Απόλλωνα. Ιδιαίτερες γραμμές στο σχεδιασμό, έντονη γεωμετρία στα σχήματα, μανίκια με όγκο, ιδιαίτερο πάντρεμα υφασμάτων, λαμπερά χρώματα αλλά και έντονα λευκά όπως και μαύρα, ρίγες, βολάν, συνθέτουν τη πρόταση του VALTADOROS για τη σεζόν Καλοκαίρι/Άνοιξη 2019.

Το styling συμπληρώνουν αυστηρά καπέλα σε μαύρο αλλά και μπεζ χρώμα, όμως και η επιλογή παπουτσιών, από δερμάτινα φλατ μποτάκια μέχρι ψηλές γόβες και πέδιλα, κάνουν την κάθε δημιουργία μοναδική δίνοντας της ξεχωριστό ύφος, χωρίς να χάνει η επίδειξη την γενική ομοιομορφία και ισορροπία της. Επιτυχία του σχεδιαστή αποτελεί το γεγονός πως όλα του τα ρούχα φαίνεται να έχουν τρομερή ακρίβεια στην λεπτομέρεια και μια αισθητική απόλυτα σύγχρονη.

Αρκετοί άνθρωποι του θεάματος και των τεχνών τον τίμησαν με την παρουσία τους και απήλαυσαν τη νέα του συλλογή.

 

gaffer & fluf

Η συλλογή ‘Between the lines’  του brand gaffer&fluf  μας έδωσε μια άλλη προσέγγιση από τα αποκαλούμενα πιο casual υλικά, και κυρίως το βαμβάκι, δουλεύοντας τα σε όμορφα σχέδια με κοψίματα, αέρινες γραμμές, αναδεικνύοντας μεγάλη άνεση στις κινήσεις και υπηρετώντας το street style με έναν ιδιαίτερο τρόπο επιλέγοντας χρώματα όπως το μπλε, το μουσταρδί, το λευκό και το μαύρο. Το outfit των μοντέλων συμπληρώνουν τσάντες μέσης, πλάτης αλλά και crossbody σε διάφορα μεγέθη, παραμένοντας στην every day αισθητική των δημιουργιών.

 

PEACE+CHAOS

Το δίδυμο PEACE&CHAOS παρουσίασε τη νέα συλλογή S/S ’19 ‘The substance of light’ κλείνοντας έτσι τα σόου στο επιβλητικό Ζάππειο Μέγαρο. Η συλλογή φυσικά είχε να επιδείξει έντονα prints, στα οποία ειδικεύεται το brand, ζωηρά χρώματα, φλούο λεπτομέρειες, φαρδιές γραμμές αλλά και στενές συνδυασμένες αρμονικά. Τα ποδηλατικά σορτς κυριάρχησαν συνδυασμένα με αυστηρά φούτερ η denim jackets.

Φορέματα με statement λογότυπα, διαφάνειες, αθλητικές κάλτσες, συνθέτουν τη ζωντάνια που μας μεταδίδει το brand, για μια μόδα άμεση, συνυφασμένη με τον ορισμό του σύγχρονου street style, ευκολοφόρετη και παράλληλα δυναμική.

 

MIRO

Η axdw δε θα μπορούσε να έχει καλύτερο finale από αυτό που παρουσίασαν οι MIRO designers στο Ωδείο Αθηνών το βράδυ της Κυριακής. Πρόκειται για τη φθινοπωρινή/χειμερινή κολεξιόν του brand, για το 2019/2020. Το ντεκόρ είναι επιβλητικό με πρωταγωνιστή το κόκκινο χρώμα και λουλούδια στο ίδιο χρώμα να στολίζουν τους τοίχους, το οποίο είναι και ο βασιλιάς των χρωμάτων στη συλλογή που θα παρακολουθήσουμε στη συνέχεια.

Τα μακρυά επίσημα φορέματα αλλά και τα αυστηρά κοστούμια, όπως και τα πολύ κομψά παλτό και σακάκια είναι μερικά από τα κομμάτια που κυριαρχούν στην επίδειξη. Γυναικεία καθώς και αντρικά κομμάτια παρουσιάζονται, όπως μας έχει συνηθίσει το σχεδιαστικό δίδυμο.

Οι αποχρώσεις των δημιουργιών κινούνται σε μαύρο, μωβ, λευκό και φυσικά κόκκινο χρώμα. Το πολυτελές βελούδο επίσης είναι μια τάση που ποντάρει η συλλογή, όπως και οι διαφάνειες, η δαντέλα, τα κρόσσια, αλλά και τα μεταλλικά στοιχεία και υφάσματα.

Το catwalk μας δίνει την αίσθηση μιας απίθανης γυναικείας σιλουέτας και επιμήκυνσης, παίζοντας στρατηγικά το παιχνίδι του styling, απογειώνοντας τις προτάσεις των σχεδιαστών.

View this post on Instagram

AW18-19 Couture Collection #mirodesigners

A post shared by Mi-Ro Designers (@mirodesigners) on

View this post on Instagram

AW 18-19 Couture Collection #mirodesigners

A post shared by Mi-Ro Designers (@mirodesigners) on

View this post on Instagram

AW 18-19 Couture Collection #mirodesigners

A post shared by Mi-Ro Designers (@mirodesigners) on

 

by Virgina Zafeirati

ff

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close