Πως να ανακαλυψεις και να διατηρησεις το προσωπικο σου στυλ

Η φράση «προσωπικό στυλ» ακούγεται πολύ συχνά. Τι ακριβώς σημαίνει όμως; Η έννοια της ανακάλυψης του προσωπικού στυλ είναι συχνά άμεσα συνδεδεμένη με fashion style icons.

Μια φωτογραφία γνωστών fashion icons όπως οι δίδυμες Olsen, η Alexa Chang και η Olivia Palermo σίγουρα έχει τη δική της αξία, όμως η δημιουργία ενός look που θεωρείται διαχρονικό είναι σίγουρα προτιμότερη από την αντιγραφή.

Είτε πρόκειται για μια ολική στιλιστική αναβάθμιση είτε για μια απλή ανανέωση, υπάρχουν κάποια απλά βήματα που θα σας κάνουν να σας αρέσει αυτό που βλέπετε όταν ανοίγετε την ντουλάπα σας κάθε πρωί. Το πρώτο είναι να προσδιορίσετε τον σωματότυπό σας και να μάθετε να ντύνεστε ανάλογα. Έπειτα είναι σημαντικό να καταλάβετε τι σας δίνει αυτοπεποίθηση.

Παρακάτω σας παραθέτουμε εννιά τρόπους για να μπορέσετε να βρείτε το προσωπικό σας στυλ και τρόπους με τους οποίους θα οργανώσετε μια στιλάτη γκαρνταρόμπα που θα σας εκφράζει απόλυτα…

1. Βρείτε τον σωματότυπο σας

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στην εύρεση του στυλ που σας εκφράζει περισσότερο, είναι να καταλάβετε ποιος είναι ο σωματότυπός σας και ποια ρούχα σας κολακεύουν. Εξίσου απαραίτητοι είναι οι ειλικρινείς φίλοι και συγγενείς για την εύρεση εκείνων των κομματιών στην γκαρνταρόμπα σας που σας κολακεύουν και σας κάνουν να νιώθετε άνετα και να ξεχωρίζετε. Οι φωτογραφίες αλλά και ο καθρέφτης σας, θα βοηθήσουν στην εύρεση μιας σειράς ρούχων που σας κολακεύουν. Αν ψάξετε διάσημα fashion icons με παρόμοιο σωματότυπο με τον δικό σας, θα μπορέσετε να ανακαλύψετε ποια σιλουέτα σας ταιριάζει.

2. Βρείτε τα signature κομμάτια σας

Τα περισσότερα fashion icons σήμερα, έχουν κομμάτια που αποτελούν signature pieces, τα οποία είναι ευδιάκριτα από μακριά. Αυτά μπορεί να είναι αξεσουάρ, χρώματα, σχέδια, ακόμη και τρικ ομορφιάς. Για παράδειγμα, η Caroline Issa έχει το κόκκινο κραγιόν ενώ η Olivia Palermo και η Kate Middleton τα ολόισια, γυαλιστερά μαλλιά. Η Anna Wintour έχει τα γυαλιά ηλίου, ενώ οι δίδυμες Olsen την εμφανή αδυναμία τους στα Starbucks…

3. Επενδύστε σε κομμάτια που ξέρετε πως θα ξαναφορεθούν

Πετυχημένο signature style θεωρείται αυτό που θα συνεχίσετε να αγαπάτε για χρόνια. Είναι καλό να βρίσκετε πάντα πράγματα που σας εκφράζουν και σας αρέσουν πολύ. Ένα αγαπημένο δικό μας τρικ, είναι να τοποθετήσετε σε ένα clothe rack τα ρούχα που φοράτε κατά τη διάρκεια ενός μήνα. Πολύ γρήγορα θα καταλάβετε ποια κομμάτια φοριούνται περισσότερο και ποια όχι. Αν το jean σας είναι αυτό που φοράτε περισσότερο, τότε επικεντρωθείτε σ’αυτό. Η Sarah Harris της Vogue έχει 80 και τα φοράει με τη σειρά σχεδόν κάθε μέρα…

4. Φτιάξτε ένα mood board

Μια συμβουλή πολλών fashion editors, προκειμένου να βρείτε το προσωπικό σας στυλ είναι η δημιουργία ενός λεπτομερούς mood board με όλα τα looks που σας αρέσουν. Πριν πάρετε την κόλλα και το ψαλίδι, θα ήταν καλό να δημιουργήσετε ένα mood board στο Pinterest ή ακόμη να χρησιμοποιήσετε το bookmark tag στο Instagram ώστε να μπορείτε να προσθέτετε νέα outfits που θέλετε να αντιγράψετε.

5. Αναγνωρίστε τα κομμάτια που δε φοράτε ποτέ

Όταν αλλάζετε τη γκαρνταρόμπα σας, είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή σε κομμάτια που δε σας κάνουν να νιώθετε όμορφα. Δε χρειάζεται να αναφέρουμε ότι μόνο και μόνο επειδή όλοι οι bloggers φοράνε ένα Gucci t-shirt θα πρέπει να φορέσετε κι εσείς αν δε σας εκφράζει.

6. Φορέστε χρώματα που σας ταιριάζουν

Εκτός από κολακευτική γραμμή των ρούχων, μπορείτε επίσης να σκεφτείτε ποια χρώματα σας ταιριάζουν. Τεστάρετε διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις και βρείτε εκείνες που δε σας δείχνουν χλωμές. Κραγιόν σε ζωντανά χρώματα κάνουν πολλές χρωματικές αποχρώσεις να φαίνονται πιο ευκολοφόρετες.

7. Ανακαλύψτε τα δικά σας style icons

Κοιτάξτε πέρα από τα συνηθισμένα style icons και εμπνευστείτε από παντού, είτε από τον στιλάτο προϊστάμενό σας είτε από έναν καινούριο blogger που δεν ξέρατε. Ακόμη και η μητέρα σας μπορεί να αποτελέσει έμπνευση, καθώς πολλές φορές η ντουλάπα της κρύβει θησαυρούς…

8. Οργανώστε την γκαρνταρόμπα σας

Το κλειδί για να μπορέσετε να δώσετε την προσωπική σας σφραγίδα σε οτιδήποτε φοράτε είναι μια αποτελεσματική, οργανωμένη γκαρνταρόμπα. Πολλοί στιλίστες υποστηρίζουν πως όταν φτιάχνει κανείς μια μίνι γκαρνταρόμπα θα πρέπει να στοχεύει μέχρι 50 κομμάτια το πολύ.

9. Μην αποκλείετε μια «στολή»

Η στολή μπορεί να ακούγεται τελείως βαρετή, όμως πολλές κομψές γυναίκες έχουν υιοθετήσει το look “στολή” είτε τα Σαββατοκύριακα, είτε στη δουλειά ή για οποιαδήποτε άλλη τους καθημερινή εμφάνιση. Στην εβδομάδα μόδας, η Anna Wintour συνήθως εμφανίζεται με τουιντ σετ ζακέτα- μπλούζα και λουλουδάτα Marni. Η Phoebe Philo συνήθως προτιμά κασμιρένια tops με γυριστό γιακά, cropped trousers και adidas Stan Smiths. Δε χρειάζεται όμως να φοράτε συνέχεια τα ίδια επειδή ξέρετε ότι σας πηγαίνουν. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγές με διάφορα αξεσουάρ ή να χρησιμοποιείτε αυτό το outfit όταν δεν έχετε κάτι άλλο να φορέσετε.

by Elsie Gkogkou

πηγη: whowhatwear.co.uk
" FaShionFReaks : @fashion_freaks ."

This website uses cookies.