Η Sofia Coppola γραφει ιστορια στις Καννες με τη νικη της!

Μια από τις αγαπημένες μας σκηνοθέτες, η Sofia Coppola κατάφερε να γράψει ιστορία στο 70ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών, κερδίζοντας το βραβείο καλύτερου σκηνοθέτη για το 2017.

Η εξασφάλιση του συγκεκριμένου βραβείου, πρόκειται για μια σπουδαία αναγνώριση όχι μόνο για την Coppola αλλά και για όλες τις γυναίκες filmmakers στην ανδροκρατούμενη βιομηχανία του θεάματος. Η αγαπημένη idiewood σκηνοθέτης είναι η δεύτερη γυναίκα που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο στην ιστορία του Φεστιβάλ Καννών. Πρώτη κάτοχος του τίτλου είναι η Ρωσίδα Yuliga Solntseva, με την ταινία της “Chronicle of Flaming Year”, το 1961, 56 χρόνια πριν!

Η ταινία “The Beguiled” που χάρισε αυτή την νίκη στην Coppola, είναι ένα φεμινιστικό remake της ομώνυμης ταινίας του Clint Eastwood από το 1971 και αρχικά βασισμένο στο μυθιστόρημα του Thomas P. Cullinan. Το cast αποτελείται από τις Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning και τον μοναδικό άντρα Colin Farrel. Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα γυναικείο οικοτροφείο στην Βιρτζίνια του εμφυλίου πολέμου, όταν οι γυναίκες του σχολείου βρίσκουν και υποθάλπουν ένα τραυματισμένο στρατιώτη. Σύντομα στο σπίτι απλώνεται μια σεξουαλική ένταση και τα πράγματα παίρνουν μια απροσδόκητη στροφή.

Παρακολουθήστε παρακάτω το trailer της ταινίας “The Beguiled” και δείτε εδώ τις ταινίες που ανέδειξαν την Sofia Coppola στο κινηματογραφικό στερέωμα, μέσα από τη μοναδική αισθητική και στιλιστική προσέγγιση του φακού της…

Well done Sofia!!!

by Εβελίνα Παπασταματίου

" FaShionFReaks : @fashion_freaks ."

This website uses cookies.