Ο κοσμος της μοδας «σωζει» τη Παναγια των Παρισιων

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη, ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό, δεσμεύτηκε να δώσει 200 εκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων.

Ο Αρνό είναι ένας από τους αρκετούς δισεκατομμυριούχους που δεσμεύτηκαν να δωρίσουν εκατομμύρια για να συνδράμουν στις εργασίες επισκευής και αποκατάστασης του κατεστραμμένου από τις φλόγες Καθεδρικού Ναού.

Πολύ μεγάλα μέρη του εμβληματικού μνημείου γοτθικού ρυθμού, ηλικίας 850 ετών, καταστράφηκαν από τη φωτιά, ανάμεσά τους το εμβληματικό βέλος που κατέρρευσε όπως και η υπόλοιπη στέγη και το ρολόι στην πρόσοψη του ναού.

«Η οικογένεια Αρνό και ο όμιλος LVMH, αλληλέγγυοι στην εθνική αυτή τραγωδία, εντάσσονται στις προσπάθειες για την ανοικοδόμηση αυτού του εξαιρετικού καθεδρικού ναού, συμβόλου της Γαλλίας, της πολιτιστικής της κληρονομιάς και της ενότητάς της», υπογραμμίζουν σε σχετική ανακοίνωση.

Ο όμιλος LVMH, που έχει σχεδόν 70 εταιρίες ανάμεσά τους οι Louis Vuitton, Christian Dior, Sephora, Fendi, Sephora, η σαμπάνια Dom Perignon, αναφέρει επίσης ότι θέτει στη διάθεση του κράτους και των αρμοδίων οργάνων όλα τα επιτελεία του, για να βοηθήσει το μεγάλο έργο της αποκατάστασης από τη μια πλευρά, και της συλλογής χρημάτων από την άλλη.

Στήριξη και από τον όμιλο Kering

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου πολυτελών brands μόδας Kering, Φρανσουά Ανρί Πινό, δεσμεύτηκε να δωρίσει το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ για να ξαναχτιστεί ο εμβληματικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, μετά από την καταστροφική πυρκαγιά της 15ης Απριλίου.

Ο όμιλος Kering είναι ο δεύτερος παγκοσμίως όμιλος ειδών πολυτελείας, μετά τον LVMH και έχει μεταξύ άλλων τις μάρκες Gucci, Yves Saint Laurent. Το 2018 κατέγραψε μεγάλη αύξηση των κερδών του με πωλήσεις που ανήλθαν στα 13,66 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η εταιρία Artemis είναι το ισχυρό σκέλος της αυτοκρατορίας που ίδρυσε ο Φρανσουά Πινό, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στη Γαλλία.

" FaShionFReaks : @fashion_freaks ."

This website uses cookies.