Η Σούλα Κουτσογιαννάκη ή “Soula Kou” εν συντομία, είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες και ταλαντούχες makeup artists, η οποία δεν επαναπαύεται εύκολα.

Το 2016 κέρδισε το διεθνές βραβείο Αριστείας από το TIPMCC στην Πολωνία για την «Αύξηση των Standardas στην Βιομηχανία». Το σύστημα εκπαίδευσης βραβεύτηκε από το Guild Awards of excellence 2017 στη Μεγάλη Βρετανία. Η ίδια  παρουσιάζει νέες τεχνικές σε αναγνωρισμένα διεθνή συνέδρια ανά τον κόσμο. Όμως δεν είναι μόνο αυτό.

Η Σούλα Κουτσογιαννάκη έχει εφαρμόσει περισσότερα από 3000 τατουάζ φρυδιών, έχει εκπαιδεύσει μαθητές της Μεγάλης Βρετανίας, της Αμερικής, της Βραζιλίας, της Κύπρου, της Ισπανίας και της Ιταλίας. Υπήρξε η επιλεγμένη επικεφαλής εκπαιδεύτρια των εκπαιδευτών της Goldeneye στην τεχνική του Microblading για την Ευρώπη και την Αμερική για 2 χρόνια σε δίκτυο 30 χωρών ! Η Goldeneye χρησιμοποιεί το σύστημα της Σούλας Κουτσογιαννάκη ακόμα και σήμερα!

Όμως επειδή πρόκειται για μια γυναίκα με ανησυχίες, θέλησε να εξελίξει ακόμα περισσότερο τη δουλειά της και για αυτό το λόγο ανέλυσε τα αυτοάνοσα νοσήματα σε σχέση με το ημι- μόνιμο τατουάζ και συμβουλές για ασφαλείς πρακτικές! Το 2015 το περιοδικό “Permanent”την φιλοξένησε με εκτενές αφιέρωμα πάνω στη δουλειά της.

Το 2017 η τεχνική μετρήσεων Accubrow δημιούργημα δικό της, παρουσιάστηκε στο βιβλίο « Mario Gisbert & Friends» ανάμεσα σε άλλους καταξιωμένους εκπαιδευτικούς. Το βιβλίο πωλείται σε 40 χώρες και χρησιμοποιείται και ως μέσω διδασκαλίας σε σχολές ημι- μόνιμου μακιγιάζ.

Τέλος τα τελευταία χρόνια έχει διαμορφώσει τη δίκη της σχολή στο κέντρο της Αθήνας με μεγάλη επιτυχία και αγάπη από τις μαθήτριες της. Ωστόσο η Σούλα Κουτσογιαννάκη είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, που δεν σταματά να εξελίσσεται και να μαθαίνει όπως λέει η ίδια…

 

 

Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με τον χώρο του Permanent make up, και να δημιουργήσετε τη σχολή σας;

Είχα μεγάλη αγάπη για το μακιγιάζ, και στην πορεία ήθελα να δώσω τα αποτελέσματα του μακιγιάζ, σε μια πιο μόνιμη βάση στο πρόσωπο. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσω στο Permanent να κάνω τα χείλη πιο ζουμερά, πιο χρωματιστά, πιο φωτεινά τα χρώματα. Κάτι που στο μακιγιάζ το απλό πάντα έδινα μεγάλη βάση. Και μετά ήρθε και η διαδικασία του Permanent στα φρύδια, και στην γραμμή eyeliner στα μάτια.

 

Από την εμπειρία σας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, πόσο διαδεδομένο είναι το Permanent make up και τι επιλέγουν να κάνουν οι Ελληνίδες;

Σίγουρα αυτή τη χρονική περίοδο είναι πολύ πιο διαδεδομένο από τα προηγούμενα χρόνια. Όταν υπήρχε το κανονικό τατουάζ, που γινόταν π.χ  στα χείλη, γινόταν ένα απλό περίγραμμα μόνο και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σαν να έχεις πιει ένα ποτήρι γάλα. Καθόλου φυσικό.

Στα φρύδια ήταν το” tribal” , το οποίο επίσης δεν άρεσε σε πολλές γυναίκες, όμως μπορεί να υπήρχε η ανάγκη να το κάνουν, είτε γιατί δεν είχαν καθόλου τρίχες, λόγω θυρεοειδή, είτε γιατί είχαν κάνει χημειοθεραπείες.

Τώρα ευτυχώς έχουν αλλάξει τα πράγματα. Έχει εξελιχθεί πάρα πολύ όλο αυτό, και έχει γίνει πολύ έντονα και αισθητικό κομμάτι, είναι σαν να λέμε το «botox» των φρυδιών. Για να βελτιώσουμε το σχήμα, και να βελτιώσουμε την γενικότερη έκφραση του προσώπου μας.

Αυτονόητη φυσικά είναι και η μεγάλη ευκολία που προσφέρει σε καθημερινή βάση στο μακιγιάζ. Ειδικά με την τεχνική «τρίχα-τρίχα» είναι τόσο φυσικό το αποτέλεσμα που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποια είναι της πελάτισσας και ποια είναι του τατουάζ. Άρα σήμερα είναι πολύ πιο εύκολο σήμερα κάποια κοπέλα να το πάρει απόφαση να το κάνει, από ότι πιο παλιά.

Αυτό το έχει κάνει πιο διαδεδομένο κι έτσι πλέον οι πελάτισσες που έρχονται είναι και πιο απαιτητικές γιατί έχουν κάνει την εύρυνα τους, γνωρίζοντας τι θέλουν.

 

Όσον αφορά το Permanent στο φρύδι, ποια είναι η νέα τάση που επικρατεί αυτή τη στιγμή;

Ξεκίνησε να είναι η τεχνική «τρίχα-τρίχα» ωστόσο όμως αυτή στιγμή η νέα τάση είναι το ombre – «πουδρέ», το γέμισμα στα φρύδια χωρίς απαραίτητα να είναι δραματικό και έντονο. Αυτό εξαρτάται από την ικανότητα της τεχνίτριας να το κάνει να δείχνει απόλυτα φυσικό. Η πελάτισσα πάντα θα σε καθοδηγήσει σύμφωνα με το γούστο και την αισθητική που έχει η κάθε μια, και τι αποτέλεσμα θέλει να έχει.

 

Στα χείλη το permanent είναι εξίσου διαδεδομένο και αν ναι, ποια είναι η νέα μόδα στα χρώματα και σαν τεχνική;

Ναι πλέον επιλέγουν να κάνουν και στα χείλη οι περισσότερες έχουν εξοικειωθεί με την ιδέα. Η νέα μόδα είναι ένας συνδυασμός πολλών χρωμάτων ώστε να βγει όσο πιο φυσικό αποτέλεσμα. Επί της ουσίας το αποτέλεσμα θα είναι μια παστέλ απόχρωση του αγαπημένου χρώματος σου, σε μόνιμη βάση. Όταν κάνεις ένα ημι- μόνιμο τατουάζ στα χείλη τις πρώτες μέρες είναι έντονο, αλλά στην πορεία μένει μια γλυκεία, φυσική απόχρωση στα χείλη.

Επίσης η νέα τάση είναι να μην βγαίνουμε έξω από το περίγραμμα χειλιών αλλά να δίνουμε όσο πιο φυσικό σχήμα και χρώμα.

Σημαντικό είναι ακόμα να μην ξεχνάμε πως πέρα από το αισθητικό κομμάτι, υπάρχουν και γυναίκες που έχουν χάσει την μελανίνη στα χείλη τους από έρπη, η από ουλές, η έχουν κάποια έντονη ασυμμετρία στα χείλη τους και είναι πάρα πολύ σημαντικό για αυτές αυτό να διορθωθεί.

Επιπλέον σε ό,τι αφορά στα χείλη, υπάρχει και η τεχνική – εφέ gloss, που δίνει την αίσθηση πως τα χείλη μας φοράνε gloss. Γυαλίζει το κέντρο των χειλιών και φαίνονται πιο ζουμερά,  η νέα τάση που ήρθε από το εξωτερικό  και στην Ελλάδα.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες που θέλουν να το δοκιμάσουν; Πονάει το Permanent make up ;

Σαφώς επειδή είναι πρόσωπο, λίγο πονάει. Περισσότερο είναι η αίσθηση, και η σχέση που έχει κάθε γυναίκα τον πόνο. Αλλά γενικά είναι κάτι υποφερτό, δεν είναι λόγος δηλαδή για να μην το κάνει μια γυναίκα εφόσον το θέλει.

Όσον αφορά τα χείλη, είναι λίγο πιο έντονος ο πόνος, και το λέμε στην πελάτισσα και καθόλα την διάρκεια της εφαρμογής εξηγούμε στην πελάτισσα τι κάνουμε για να νιώθει ασφάλεια. Όμως πλέον υπάρχει τόσο μεγάλη εξέλιξη όσων αφορά τις αναισθητικές κρέμες, που μπορεί να γίνει μια πολύ ευχάριστη διαδικασία και καθόλου επίπονη.

 

Όταν έρχονται η πελάτισσες και θέλουν να κάνουν εφαρμογή στα χείλη τους, ποια είναι μεγαλύτερη αγωνία τους; Tι σας ρωτάνε;

Η πρώτη ερώτηση και επέκταση αγωνία, είναι πώς θα είναι μετά την εφαρμογή, αν θα μπορούνε να φύγουν και να πάνε κανονικά στις δουλειές τους, και πόσο πρησμένες θα είναι. Εμείς τους εξηγούμε πως εννοείται πως μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητες τους, ωστόσο βεβαίως κάποια πράγματα πρέπει να τα προσέξουν για τα πρώτα 24ωρα, και την συγκεκριμένη κρέμα που πρέπει να φοράνε, όμως βεβαίως δεν έχουν λόγο να μην ανησυχούν γιατί ακόμα και το λίγο πρήξιμο που μπορεί να έχουν μέσα στις επόμενες ώρες υποχωρεί.

Και μετά ρωτάνε πόσο καιρό θα κρατήσει, και αν θα χρειαστεί επαναληπτικό. Σε εμάς τα χείλη δεν χρειάζεται επαναληπτικό, ενώ στο φρύδι θα χρειαστεί, εξηγούμε τα πάντα στην πελάτισσα εξαρχής ώστε να γνωρίζει όλα τα δεδομένα, και να νιώθει και αυτή ασφάλεια.

 

Το permanent make up χειλιών αφορά όλων των ειδών τα χείλη;

Ναι φυσικά, όλες οι γυναίκες μπορούν να έρθουν, γιατί πλέον δεν γίνεται απλά ένα περίγραμμα. Γίνεται τεχνική συμμετρίας, διόρθωση χρώματος, όγκος, γίνονται πιο σαρκώδη και πιο όμορφα τα χείλη. Και είναι σημαντικό να πούμε πως μπορούν να έρθουν και πιο ώριμες κυρίες, με ρυτίδες γύρω από τα χείλη.

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα, καθώς δίνει εκπληκτικά αποτέλεσμα, γιατί η διάτρηση που κάνει η βελόνα μέσα στο δέρμα, κάνει ανάπλαση κολλαγόνου – ελαστίνης, με αποτέλεσμα έχουμε και ανάπλαση ιστού, και τα χείλη να δείχνουν πιο νεανικά και να έχει και μεγάλη διάρκεια το αποτέλεσμα. Το έχω εφαρμόσει σε πολλές κυρίες με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 

Στο ημι- μόνιμο μακιγιάζ υπάρχει και η τεχνική micro- blading. Πως μπορεί μια γυναίκα να ξέρει ποια από τις δυο τεχνικές να επιλέξει, και εσείς ποιες θα λέγατε πως είναι οι διαφορές που έχει από το ημι-μόνιμο με το μηχάνημα tattoo;

Είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα! Και μπορούν και τα δυο να φέρουν εξίσου καλά αποτελέσματα, το θέμα είναι η κάθε πελάτισσα να κάνει την έρευνα της.

Και ως επαγγελματίες θα πρέπει να ξέρουμε τι από τα δυο, θα προτείνουμε στην κάθε γυναίκα, τι είναι αυτό που θα της ταίριαζε. Δηλαδή σε μια λιπαρή επιδερμίδα, δεν θα προτείνουμε micro-blading , γιατί η τρίχα της θα γίνει «τριχιά».

Σε μία νεαρή κοπέλα με καλή επιδερμίδα, θα μπορέσει να έχει ένα «κρυστάλλινο» αποτέλεσμα με το micro-blading. Και για γυναίκα που θέλει ένα αποτέλεσμα πιο «πουδρέ» συστήνουμε το μηχάνημα σε αυτή τη περίπτωση, καθώς είναι και πιο γρήγορο ως διαδικασία, και είναι και τα αποτελέσματα μαγικά!

Σε αυτό το σημείο είναι που θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση, συμβουλευτική με την πελάτισσα, να αναλύουν οι ανάγκες και οι προσδοκίες της όσον αφορά το αποτέλεσμα και να πάρουν μαζί την απόφαση για το τι θα επιλέξουν.

Ποιες είναι οι τυχόν δυσκολίες του επαγγέλματος σας. Υπάρχει κάποιος που σας βοήθησε στην μέχρι τώρα πορεία σας;

Προσωπικά νιώθω ευλογημένη για το επάγγελμα που κάνω, γιατί το αγαπώ πολύ  και παρόλο τις πολλές ώρες εργασίας, λόγω και της σχολή που έχω, δεν έχω διαμαρτυρηθεί ποτέ, γιατί το ευχαριστιέμαι. Ίσως κάποιες φορές μπορεί να έχεις να κάνεις και με κόσμο που θα σε πιέσει παραπάνω , ωστόσο είναι και αυτό θέμα διαχείρισης του καθένα προσωπικά.

Δίχως τον άντρα μου James (Dunn) που πίστεψε σε μένα και βοήθησε το όνειρο μου να γίνει πραγματικότητα δεν θα είχα καταφέρει το 1 /3 από αυτά που έχω καταφέρει μέχρι σήμερα είναι ο αφανής ήρωας στην επιτυχία μου και τον αγαπώ πολύ και για αυτό!

 

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή συγκαταλέγεστε στους κορυφαίους τεχνίτες permanent make up, με πολλά βραβεία στο εξωτερικό. Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτή η επιτυχία;

Θεωρώ πως κάθε τεχνίτης, έχει την σφραγίδα του. Η  δική μου σφραγίδα είναι ότι προσπαθώ να είναι τα αποτελέσματα μου όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται και να αφιερώνω πολύ χρόνο στην απόλυτη λεπτομέρεια, στον αρχικό σχεδιασμό και επιλογή χρώματος. Σκεφτείτε πως για την τεχνική στα χείλη μου παίρνει μέχρι και 4 ώρες, που κάποιοι άλλοι που το ακούνε, απορούν, αλλά εγώ θέλω το υπέρ- τέλειο αποτέλεσμα. Για εμένα τα χείλη είναι ένα έργο τέχνης, οπότε θέλω να αφιερώσω χρόνο. Και για αυτό οι δουλειές μου έχουν βραβευτεί.

 

 

 

Interview by Rita Mbrigou

Eyelashes extensions & Make up Expert

ff

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close