The F * Interview: Ευφροσυνη Βλασση

Πρόκειται για μια ανερχόμενη Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, η οποία διαθέτει όλα τα εφόδια για να φτάσει ψηλά. Είναι ένα κορίτσι που έχει δουλέψει και έχει ζήσει στο εξωτερικό. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα κατάφερε να πετύχει τον στόχο της, να δημιουργήσει τη δική της σειρά ρούχων και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Η Ευφροσύνη Βλάσση, αφού παρουσιάσε την τελευταία της συλλογή ρούχων, με τίτλο ”DEVOID” στα πλαίσια της 19ης AXDW, μας απαντάει σε κάποια ερωτήματα ώστε να τη γνωρίσουμε καλύτερα…

Ένα κορίτσι από το Αίγιο αποφασίζει να κυνηγήσει τα όνειρα του και μετακομίζει στην Αθήνα, με σκοπό να σπουδάσει σχέδιο μόδας. Ποιa είναι λοιπόν η Ευφροσύνη;

Η Ευφροσύνη είναι ένα αυθόρμητο και δυναμικό κορίτσι που ανέκαθεν ήξερε τι ήθελε να κάνει. Όνειρο ζωής ήταν να ασχοληθεί με το σχέδιο μόδας όποτε έβαλε τα δυνατά της για το πετύχει.

Έχεις εργαστεί στην Αθήνα, στο Φράιμπουργκ της Γερμανία και στη Νέα Υόρκη στην Αμερική. Τι κέρδισες μέσα από αυτές τις εμπειρίες;

Για τους περισσότερους ανθρώπους η σκέψη της μετακόμισης σε άλλη χώρα φαντάζει ως μεγάλο ρίσκο, δεν είμαι ένας απ’ αυτούς. Το να γνωρίζεις διαφορετικές κουλτούρες και να προσαρμόζεσαι σε ξένους τρόπους ζωής είναι κάτι το οποίο απολαμβάνω και επιδιώκω να κάνω συχνά. Τα ταξιδια είναι κάτι που αγαπώ. Πιστεύω πως βοηθάει στο να διατηρούμε το μυαλό μας ανοιχτό, πόσο μάλλον το να ζεις και να εργάζεσαι στο εξωτερικό.

Πως ήταν η ζωή στο εξωτερικό;

Η ζωή στο εξωτερικό δεν με δυσκόλεψε ιδιαίτερα, ίσως γιατί είχα τα σωστά άτομα κοντά μου ή γιατό ήμουν πολύ ενθουσιασμένη που βρισκόμουν εκεί. Αγαπώ την χώρα μου, αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά στο θέμα συμπεριφοράς και σεβασμού προς τον άλλον σε σύγκριση με την Ελλάδα. Υπάρχει περισσότερη διαφάνεια και δυνατότητα εξέλιξης.

Πως αποφάσισες να γυρίσεις πίσω στην Αθήνα;

Ο ερχομός μου πίσω στην Αθήνα ήταν κάτι που έτυχε. Ήμουν σε μία αναζήτηση επόμενου προορισμού και ήρθαν έτσι τα πράγματα, ώστε να γυρίσω εδώ. Τελικά ίσως να ήταν για καλό αφού κατάφερα να επιτύχω το στόχο μου.

Μέχρι να δημιουργήσεις την προσωπική σου συλλογή, συνεργαζόσουν με τους Celebrity Skin. Τι σημασία είχε αυτή η συνεργασία για την μετέπειτα πορεία σου;

Νομίζω πως η τύχη με ευνόησε για άλλη μια φορά. Μόνο καλά λόγια έχω να πω για τον Δημήτρη Στρέπκο και την Ελένη Μπάρλα, τους fashion γονείς μου. Μέσα από το ατελιέ τους, έμαθα πως φτιάχνεται ένα ρούχο από το μηδέν, πως στήνεται και πως οργανώνεται ένα fashion show και τέλος πως γίνεται “παιδιά της μόδας” να συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους και να θεωρούν ο ένας τον άλλον οικογένεια. Είναι σίγουρο πως δεν θα έφτανα ως εδώ, εάν δεν είχα την βοηθεια και την υποστήριξη τους.

Η πρώτη σου συλλογή παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της 17ης Athens Xclusive Designers Week με την ονομασία “Vavel”. Ποιa ήταν η πηγή εμπνευσής σου;

Πηγή έμπνευσης για την πρώτη μου συλλογή ήταν ο γνωστός πίνακας Vavel του Pieter Bruegel.

Στην 19η Athens Xclusive Designers Week είδαμε την νέα σου συλλογή “Devoid”. Πες μας λίγα λόγια για αυτή τη δουλειά.

Σε αυτή τη συλλογή υπάρχει κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με την πρώτη. Άφησα πίσω τα χρώματα και το έθνικ στοιχείο, καθώς επικρατεί το μαύρο με κάποιες μεταλλικές λεπτομέρειες. Τα ρούχα είναι κυρίως βραδινά μιας και η πηγή έμπνευσης μου για αυτή τη συλλογή είναι το νυχτερινό Λονδίνο.

Με τι υλικά δούλεψες για αυτή την κολεξιόν;

Τα υλικά που διάλεξα να παντρέψω ειναι δέρμα, δαντέλα, διαφάνεια και παγέτα.

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον; Σκέφτεσαι καθόλου το ενδεχόμενο του εξωτερικού;

Η αναχώρηση για το εξωτερικό, ειναι πάντα μια πιθανή επιλογή στο μυαλό μου. Μέχρι να κλείσει ο κύκλος μου εδώ, θέλω να δημιουργήσω και να ταξιδέψω, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τέλος θα ήθελα να κλείσουμε με μια φράση που σε χαρακτηρίζει.

Love is all we need <3 γιατί το πιό σημαντικό κατά την γνώμη μου είναι να αγαπάς και να αγαπιέσαι…

by Μαριέττα Κοντοστάνου

" FaShionFReaks : @fashion_freaks ."

This website uses cookies.