Οι καλυτερες τροφες πριν και μετα το γυμναστηριο!

Είναι πολύ σημαντικό είτε ξεκινάς τώρα γυμναστήριο, είτε είσαι φανατικός του είδους να γνωρίζεις πως η διατροφή παίζει πολύ σοβαρό ρόλο στα συνολικά αποτελέσματα των προσπαθειών σου. Το πότε καταναλώνεις τα γεύματα σου, ποια είναι τα γεύματα σου έχουν επίδραση στην απόδοση σου στη άσκηση, αλλά φυσικά και στη σωματική σου υγεία.

ΤΙ ΝΑ ΦΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Πρωτεΐνες-υδατάνθρακες

Η κατανάλωση πρωτεϊνών βοηθάει στην δημιουργία αμινοξέων στο μυ αλλά και στην προσφορά επιπλέον ενέργειας. Η κατανάλωση υδατανθράκων δημιουργεί απόθεμα γλυκογόνου το οποίο βοηθά στην αύξηση της αντοχής και της αθλητικής απόδοσης.

Δοκίμασε:

– Μπανάνα ( περιέχει κάλλιο, άρα καλύτερη λειτουργία μυών )
– Ένα χυμό και μια φέτα γαλοπούλα. ( ενέργεια )
– Φρούτα – γιαούρτι ( πρωτεΐνη + υδατάνθρακας, το τέλειο μικρογεύμα)
– Βρώμη και πρωτεΐνη σε σκόνη
– 1 αυγό και τοστ ολικής άλεσης
– Ενεργειακές μπάρες

ΤΙ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ

Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην αναπλήρωση υγρών και ηλεκτρολυτών (μεταλλικών αλάτων ). Μπορεί επίσης να σου φανεί περίεργο αλλά η κατανάλωση υδατανθράκων σε πόσιμη μορφή θα σου επιτρέψουν να κάνεις περισσότερες επαναλήψεις.

Δοκίμασε:

– Gatorade η μπάρα πρωτεΐνης
– Λίγη μαύρη σοκολάτα η μια χούφτα σταφίδες.

ΤΙ ΝΑ ΦΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Ένα πλήρες γεύμα: να περιλαμβάνει κοτόπουλο, ψάρι, η κρέας με λαχανικά η σαλάτα και ρύζι η πατάτες. Το ρύζι, οι πατάτες και τα ζυμαρικά θα βοηθήσουν στην αναπλήρωση αποθηκών γλυκογόνου ( πηγή ενέργειας ). Το κοτόπουλο και το ψάρι βοηθούν στην αποκατάσταση των φθορών των μυών. Τα λαχανικά τροφοδοτούν τον οργανισμό με βιταμίνες και μέταλλα.

Δοκίμασε

– Shake πρωτεΐνης 20-40 γραμμάρια πρωτεΐνη και 40-100 γραμμάρια υδατάνθρακας ( πρωτεΐνες = αμινοξέα = κτίσιμο μυών )

Extra Tip:

Το κάθε σώμα αντιδρά διαφορετικά και έχει τις ανάλογες ανάγκες, άρα σε αυτή την περίπτωση αν κάποιο γεύμα πέφτει βάρυ για κάποιο σώμα ισχύει ο κανόνας του “δοκιμάζω και απορρίπτω ή κρατάω”.

" Annie Nikoli : ."

This website uses cookies.